De Schrijver

2012 - juli: Collectief bewustzijn: een impuls voor de maatschappij

Pieter van Dijk en ik hebben een artikel geschreven over de relatie tussen individu en collectief en wat er nodig is in de huidige tijd om de samenleving een nieuwe impuls te geven.

Collectief bewustzijn.pdf

 

Management Essay Prijs 2005

In 2005 heb ik deelgenomen aan de Management Essay Prijs 2005. Mijn artikel is gepubliceerd in het boek Verandermanagement (Sdu Uitgevers bv, Den Haag). In dit essay geef ik een zeer persoonlijke visie op verandermanagement. De grondslagen van mijn denkwijze en aanpak zijn hierin ook duidelijk terug te vinden. U kunt dit essay downloaden door op onderstaande link te klikken.  Veel leesplezier.

De bron laten stromen.pdf

 

The Value Added of Manufacturing

Gedurende de laatste 34 jaar heb ik gewerkt in Europa, VS en Azie en veel organisaties ondersteund in het verbeteren van hun prestatie op het gebied van ontwikkeling, manufacturing en supply chains. Als begeleider vond ik het altijd belangrijk de vraag te stellen:  "What is the value added of your manufacturing activities for the business? Do you know the answer to that question? If not, then other people will decide for you and you may not like their answer!"

Deze vraag klinkt erg eenvoudig, maar is erg moeilijk te beantwoorden. Toch is een antwoord noodzakelijk. Op basis van mijn ervaringen en inzichten heb ik in 2002 een klein boekje geschreven dat behulpzaam kan zijn met het beantwoorden van deze vraag. Nog steeds actueel :)

Manufacturing Excellence.pdf

Archetypen aan het woord

De Schrijver, hoe lang zit hij al in ons onbewuste? Wat drijft hem? Wat drijft de Lezer? Wat hebben zij met elkaar? Is de Schrijver niet de Lezer die experimenteert met inspiratie en betekenisgeving? Die laat zien hoe we ook in het leven kunnen staan of het kunnen bekijken? Of is de Lezer de Schrijver zonder pen?

Pagina bijgewerkt op: 08 Jan 2017 @ 22:05 site door: PEPS Media | Copyright © 2024 jos niesten & co-creation